4 vinkkiä parempaan sähköpostimarkkinointiin

Sähköpostimarkkinointi pitää pintansa uudempien markkinointikanavien kuten blogin ja sosiaalisen median rinnalla. Sähköpostimarkkinointi on tehokasta ja tavoittaa yleisön hyvin oikein tehtynä. Tässä hyödyllisiä vinkkejä sähköpostimarkkinointiin, joka tulee avatuksi ja luetuksi.

Mieti viestin aihe houkuttelevaksi

Aihe-kenttään kirjoitettavat sanat ovat yksi viestisi tärkeimmistä asioista. Usein viestin aihetta (eli subject-kenttään kirjoitettavaa tekstiä) mietitään kovin vähän ja hätäpäissään siihen kirjoitetaan vaikka ’uutiskirje’.

On tutkittu, että sinulla on neljä sekuntia aikaa herättää lukijasi mielenkiinto. Mikäli aihe ei ole kiinnostava, päätyy viestisi nopeasti roskakoriin. Tämä pätee erityisesti silloin, kun vastaanottaja ei näet viestiäsi esikatselutilassa, vaan näytöllä näkyy vain viestien lähettäjät ja aiheet. Huonosti valittu viestin aihe voi aiheuttaa myös sen, että viestisi päätyy roskapostikansioon.

 

 

Mieti näitä pohtiessasi seuraavaa tekstiä markkinointisähköpostisi aihekenttään:

  1. Käytä yrityksen tai brändin nimeä. Se antaa kuvan, että viesti tulee luotettavasta lähteestä. Tämä saattaa kasvattaa viestin aavaamisprosenttia 5 % tai jopa enemmän.
  2. Pidä teksti lyhyenä. Monet sähköpostiohjelmat näyttävät vain 40 – 50 merkkiä sisältäen välilyönnit, joten tärkein asia tulisi ainakin mainita heti alussa.
  3. Vaihda aihekentän tekstiä joka lähetyskerralla. Se viestii siitä, että sinulla on aina jotakin uutta kerrottavaa. Aihekentässä voit myös antaa lupauksen siitä, mitä lukija hyötyy sisällöstä.

Moderneissa uutiskirjeohjelmissa voit myös testata erilaisia vaihtoehtoja aihekentän tekstiksi. Kyseessä on ns. A/B Testing eli voit samalle viestille määrittää kaksi vaihtoehtoista otsikkoa ja se lähetetään pienelle joukolle vastaanottajia. Enemmän avattu versio lähetetään lopuille postituslistasi vastaanottajille. Seuraa mitkä aiheet/otsikot toimivat ja opit vähitellen kirjoittamaan houkuttelevia aiheita.

 

Muokkaa viestiäsi eri asiakkaille sopivaksi

Kaikki asiakkaasi eivät ole samanlaisia. Voit jakaa asiakaskuntasi erilaisiin kategorioihin eli segmentteihin ja lähettää eri segmenteille juuri heitä puhuttelevia viestejä. Liian yleiset markkinointiviestit tai vähän kaikkea kaikille –tyyppistä asiaa sisältävät viestit eivät toimi.

Jos haluat saada kohderyhmäsi lukemaan markkinointiviestisi ja ehkä ostamaankin, kiinnitä huomiota sisältöön. Mieti, mistä eri asiakassegmentit ovat kiinnostuneita ja mistä heille kannattaa kertoa. Segmenttejä voit luoda esimerkiksi ostohistorian perusteella, iän ja kiinnostuksen kohteiden perusteella tai muilla, sinun palvelusi kannalta oleellisten jaotteluperusteiden perusteella.

 

Käytä myyntipuheita harkiten

Sinä et pidä siitä, että sinulle myydään. Ei kukaan muukaan. Asiakkaat haluavat tulla itse luoksesi. Tarjoile markkinointikirjeessäsi siis hyödyllisiä vinkkejä tai muuta sellaista informaatiota, josta asiakkaallesi on hyötyä ja pidä myyntipuheet minimissä.

Vältä erityisesti näitä:

  • Kliseisiä myyntilauseita, kuten ”ainutlaatuinen tilaisuus!”, ”saatavilla rajoitetun ajan” tai ”toimi nopeasti”
  • ISOJA KIRJAIMIA sisältäviä tekstejä, sillä se on digitaalisessa maailmassa sama kuin huutaminen
  • Paljon eri värisiä ja eri kokoisia fontteja
  • Paljon huutomerkkejä sanojen tai lauseiden perässä!!!!!!!!!!

 

Keskity laadukkaaseen sisältöön, joka on hyvin kirjoitettua ja ytimekästä. Käytä värejä ja muita tehokeinoja harkiten ja suunnitelmallisesti.

 

Tee selkeät painikkeet lisätietojen klikkausta varten

Sähköpostimarkkinoinnin tarkoitus on saada asiakas kiinnostumaan palvelustasi ja tietysti ostamaan. Koska uutiskirjeet ja markkinointiviestit kannattaa pitää lyhyinä ja ytimekkäinä, on tarkoituksenmukaista ohjata kiinnostuneet nettisivuille saamaan lisää tietoa. Huolehdi, että sijoitat tekstin joukkoon riittävästi painikkeita, joista asiakas pääsee klikkaamaan eteenpäin.

On suositeltavaa, että käytät painikkeita tai bannereita, eli kuvia, joissa on linkki haluttuun nettiosoitteeseen, pelkkien tekstilinkkien sijaan. Kuvat huomataan paremmin. Painikkeita kannattaa myös sijoitella viestiin useampaan kohtaan, ei pelkästään loppuun. Painikkeen tekstiksi on hyvä valita esimerkiksi ”lue lisää”, mieluummin kuin ”osta tästä”. Suora kehotus ostamaan on vähän kuin kosinta ensimmäisillä treffeillä.

Näkyvä painike houkuttelee klikkaamaan paremmin kuin pelkkä tekstilinkki.

Näkyvä painike houkuttelee klikkaamaan paremmin kuin pelkkä tekstilinkki.

Nettisivuilla voit tarjota asiakkaalle lisätietoja palvelusta, muiden asiakkaiden kokemuksia, hintatietoja yms. tärkeää informaatiota. Siellä voit myös kehottaa ostamaan tai ainakin liittymään postituslistalle, ellei hän siellä jo ole, jotta voit jatkaa asiakkaan houkuttelua laadukkailla viesteillä jatkossakin.

 

Sähköpostimarkkinointi on pitkäjänteistä puuhaa. Se on asiakkaalle keino tutustua ja oppia luottamaan sinuun. Tee siis sähköpostimarkkinointia laadukkaasti ja suunnitelmallisesi. Mieti markkinointia aina kokonaisuutena.

Mikäli pidit tästä artikkelista, tykkäät ehkä myös tästä:
Näin teet sähköpostimarkkinointia fiksusti

 

—————————————————————————————————————-
Koitko tämän artikkelin hyödylliseksi?
Kerrothan siitä muillekin sivulla ja alla olevien some-nappien avulla. —————————————————————————————————————-

Kommentoi tai kysy artikkelista