Ei mitään uutta markkinoinnissa

Osallistuin viime viikolla digitaalisen markkinoinnin seminaariin. Seminaari oli todella antoisa, ja kuitenkin loppujen lopuksi digitaalisen maailman uusista mahdollisuuksista ja sosiaalisuuden uusista ulottuvuuksista huolimatta, markkinointi kiteytyy vanhoihin perusasioihin: palveluun ja tarinoihin ja asiakkaan kokemaan hyötyyn. Niiden merkitys jopa korostuu yhä nopeatempoisemmaksi muuttuvassa maailmassa.

Se mikä muuttuu, on yhä lisääntyvä sosiaalisuus. Uusia kanavia ja alustoja tulee kiihtyvällä tahdilla lisää. Markkinoijan täytyy olla useissa kanavissa. Ei kuitenkaan kaikissa. Sinun on tiedettävä, missä kanavissa asiakkaasi ovat ja oltava siellä.

Tähän artikkeliin halusin poimia kiinnostavimmat pointit viime viikon seminaarista, joista arvelen olevan hyötyä myös sinulle.

Tee kiinnostavia asioita

Vähennä perinteistä markkinointia ja mieti, miten voit tehdä asioita kiinnostavasti. Käytä osa perinteiseen markkinointiin käyttämästäsi rahasta ja/tai ajasta tekemällä asioita verkossa. Lähde rohkeasti kokeilemaan, mittaa tuloksia ja paranna.

Markkinoinnin kaava vuonna 2014
Markkinoinnin kaava vuonna 2014

Asiantuntijat kehottavat myös kertomaan kaiken mahdollisen verkossa: ”ei ole niin pientä asiaa, ettei se olisi Facebook-päivityksen tai tviitin arvoinen”. Mieti, mitä kaikkea voit omasta toiminnastasi kertoa sanoin ja kuvin. Kerrottavaa voi olla vaikka mukavat asiakaskohtaamiset, erilaisten työvaiheiden esittely, työympäristön tai työvälineiden esittely, hauskat sattumukset ja niin edelleen.

FB paivitys
Ei ole niin pientä asiaa, ettei sitä voisi jakaa verkossa.

Palvelu ja kokemus ratkaisevat

Etenkin toimialoilla, joissa tuotteet tai palvelut ovat käytännössä samanlaisia, nousee asiakkaan kokeman palvelun sekä aiempien kokemusten merkitys ratkaisevaan rooliin. Minkälaista palvelua tarjoat asiakkaallesi? Oletko koskaan pysähtynyt pohtimaan, minkälainen on asiakkaasi kokemus asioinnista kanssasi?

Asiakaskokemus

DNA:n toimitusjohtaja Kati Riikonen nosti esille kaikessa toiminnassa interaktiivisuuden. Toimitaanpa verkossa tai kasvokkain, on vuorovaikutus se, mikä ratkaisee. Riikonen näkee, että DNA:n kaltaisessa bisneksessä lähes jokaisessa interaktiivisessa tilanteessa on onnistuttava, jotta brändi pysyy suosittuna.

Tärkeää onkin luoda omalle yritykselle ja brändille vahva sielu sekä tarina. Kerro, miten olet auttanut asiakkaitasi, miten yrityksesi on syntynyt, kuinka olet päätynyt asiantuntijaksi siinä, mitä teet. Voit kertoa yrityksestäsi ja palveluistasi lukuisia tarinoita. Tarinat jäävät mieleen ja niitä ihmiset jaksavat kuunnella.

Auta asiakasta onnistumaan

Paljon puhutaan sisältömarkkinoinnista. On sanottu, että sisältömarkkinointi on markkinoinnin uusin trendi. Monet ovat alkaneet kirjoittaa blogia, kuvaamaan videoita ja mietimään mitä sisältöjä omasta osaamisestaan voisi tuottaa. Sisältömarkkinoinnissa on kuitenkin kyse siitä, että autetaan asiakasta. Autetaan häntä tulemaan paremmaksi jossakin, onnistumaan tai pyritään helpottamaan hänen elämäänsä.

Esimerkiksi Valion nettisivuilta joka päivä käy sadat ja sadat ihmiset hakemassa ideoita ja inspiraatiota ruoanlaittoon. Miten sinä voisit auttaa asiakastasi onnistumaan?

 

 

Kommentoi tai kysy artikkelista