Keneltä asiakkaasi haluavat ostaa?

STervehtiminen viestin alussa on tärkeääähköpostiini tupsahti jälleen eilen markkinointiviesti eräältä yrittäjältä. Viestin aihe ja sisältö kiinnostivat minua siinä määrin, että lukaisin viestin läpi ja mietin jo mielessäni, että tämä palvelu voisi minunkin yritykselleni olla tarpeen. Viestin loppuun päästyäni ostohaluni jäähtyi kuitenkin nopeasti. Mitä oikein tapahtui?

Harmittavan usein sähköpostimarkkinoinnissa näkee viestien lähettäjänä ja allekirjoittajana Oy Yritys Ab:n. Kuitenkin viesti on lähetetty minun henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseeni. Postilaatikkoon jaettavassa mainoksessa on helpompi hyväksyä kasvottomuus, mutta sähköpostissa odotan allekirjoittajan olevan jonkun ihmisen, jota voin lähestyä, jos viesti herättää minussa kiinnostusta.

Itse elän sen periaatteen mukaan, että myymisessä on kyse asiakkaan auttamisesta ja siksi se perustuu henkilökohtaisiin suhteisiin. Valitsen henkilön perusteella millä kampaajalla käyn tai mitä kirjanpitäjää käytän.

Ystävällisin terveisin

Huolehdi nämä kuntoon

  1. Lähettäessäsi markkinointiviestejä sähköpostitse asiakkaillesi, laita oma nimesi viestien allekirjoitukseen. Jos haluat heittäytyä oikein räväkäksi, voit laittaa viereen oman kuvasi.
  2. Laita nettisivuille näkyviin yritysten yleisten yhteystietojen lisäksi oma nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Vaikka osa tiedoista ovatkin samat tai ohjautuvat samalle henkilölle eli sinulle, se antaa asiakkaillesi mahdollisuuden valita, ottavatko he yhteyttä yleisen info-tyyppisen osoitteen kautta, vai lähettävätkö viestiä Matille.

 

Niitä asiakkaita varten, jotka eivät rohkene soittaa suoraan henkilölle, on hyvä olla käytettävissä myös info-osoitteet tai tarjouspyyntölomakkeet. Asiakkaita on monenlaisia ja on hyvä muistaa, ettei kaikki asiakkaat halua toimia samoin, kuin itse toimisimme asiakkaana.

Muista, kun pystyt tekemään ostamisen asiakkaillesi mahdollisimman helpoksi, myyntimääräsi lisääntyvät. Etsi siis jatkuvasti keinoja helpottaa ostamista.

Kommentoi tai kysy artikkelista