Miksi tarvitaan joutilasta aikaa?

Mihin tarvitaan joutilasta aikaa?Viimeisen kahden viikon aikana olen turhautunut töissä. En siksi, etten pitäisi työstäni – rakastan sitä – vaan siksi, että juhannuksen jälkeen Suomi hiljentyi. Juhannuksen jälkeiselle viikolle oli kalenterissa vielä mukavasti täytettä, mutta yli puolet sovituista tapaamista siirtyivät lomien jälkeiseen aikaan. Siksi olenkin kovasti samaa mieltä Toinen mielipide -sivustolla julkaistun mielipiteen kanssa Suomen kesälomakaudesta. Koko maan ei pitäisi mennä kiinni kuudeksi viikoksi keskellä kesää.

Siitä, että aikaa vapautuu, on kuitenkin oma hyötynsä. Ehtii perehtyä asioihin, joihin ei normaalissa työarjessa jää aikaa riittävästi. Esimerkiksi oman osaamisen ja tietojen päivittämiseen. Tai on aikaa valmistautua tulevaan syksyyn ja suunnitella rauhassa tulevia toimenpiteitä.

Kahden viikon rauhallisen työtahdin aikana aivot saavat leppoisamman tahdin myötä lepoa ja ajatukset muhivat alitajunnassa. Yhtäkkiä huomaat, miten inspiroidut tekemään asioita, jotka ovat olleet pitkään mietintämyssyssä, mutta et ole tiennyt miten niiden kanssa edetä. Jotkin asiat vain loksahtavat kohdalleen ja ihmettelet, miksi et aiemmin tajunnut tätä.

Olen toki lukenut paljon artikkeleita ajattelun tärkeydestä. Yksi artikkeli aiheesta tänä kesänä nousi ylitse muiden ja olen päättänyt kokeilla sitä. Siinä kerrottiin myös hyviä vinkkejä siihen, miten ajattelutyötä kannattaa tehdä, jotta se on hedelmällistä. Ohjelmoitu ja suunniteltu ajatteluun käytetty aika on varmasti sekin hyödyllistä. Omat parhaat ideat ja oivallukset kuitenkin tulevat silloin, kun puuhailen jotain muuta ja aivot eivät käy ylikierroksilla. Juuri sen takia joutilasta ja tehotontakin työaikaa tarvitaan.

Opettele siis nauttimaan myös niistä leppoisammista työviikoista, mikäli olet töissä tyhjässä toimistossa muiden ollessa kesälaitumilla.

 

2 thoughts on “Miksi tarvitaan joutilasta aikaa?

  • Author gravatar

   Tämä artkkeli sattui juuri sopivaan hetkeen. Tsemppaamaan hyvin tätä hiljaista kautta.
   Kun tuntuu että on ihan yksin työssä, kun kaikki muut kirmaavat kesälaitumilla 🙂

  • Author gravatar

   Kiva kuulla Birgitta! Mukavaa ja työteliästä kesän jatkoa sinulle! 🙂

Kommentoi tai kysy artikkelista