Mitä tehdä, kun tekstiä blogiin ei synny?
Olen opiskellut blogien kirjoittamista paljon viime aikoina. Muutamastakin eri lähteestä olen lukenut vinkkejä siihen, mistä keksiä kirjoitettavaa, kun iskee se hetki, kun tekstiä ei vain synny. Useimmiten keksin kirjoitettavaa aika helposti. Tällä kertaa olen pari päivää pähkäillyt mistä kirjoittaa tämän päivän artikkelini.
Palasin keräämiini vinkkilistoihin ja ajattelin jakaa ne myös sinulle. Tässä ne ovat:
Kerää listaa hyvistä aiheista
Olen itsekin jo jonkin aikaa kerännyt ylös hyviä aiheita sitä mukaa kun niitä pälkähtää päähäni. Listalle kannattaa koota kaikki mieleentulevat aiheet niitä tässä vaiheessa sen enempää sensuroimatta. Voi olla, että jostakin aiheesta et innostu koskaan kirjoittamaan, mutta on tärkeää, että kaikki ideasi päätyvät listalle.
Kerro henkilökohtainen tarina
Tarinat ovat aina kiinnostavia, varsinkin kun ne ovat henkilökohtaisia. Omakohtaisen tarinan kohdalla on hyvä, jos voit yhdistää tarinaan jotain, mitä olet oppinut.
Kirjoita arvio kirjasta, elokuvasta tai tietokoneohjelmasta
Tämä on helppo, hauska ja hyödyllinen tapa keksiä kirjoitettavaa. Voit jakaa jonkin itsellesi tärkeän tai ajatuksia herättävän tekeleen muiden kanssa. Joudut samalla tekemään itse yhteenvedon siitä, mitä olet oppinut, saanut tai hyötynyt. Voit yhdistää tekstiin omia mielipiteitäsi tai kokemuksiasi, jolloin tekstistä tulee persoonallinen.
Kommentoi mieleesi jäänyttä sitaattia
Lainaukset ovat inspiroivia. Joskus jokin sitaatti pysäyttää sinut ja ajattelet, että tosiaankin – joku on osannut sanoa näin osuvasti. Jaa itsellesi tärkeä sitaatti lukijoidesi kanssa. On suositeltavaa myös kertoa, miksi sitaatti oli sinusta niin vaikuttava, jos mahdollista.
Hae inspiraatiota valokuvasta
Kuvat ovat parhaimmillaan ajatuksia herättäviä. Hyvä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Siitä huolimatta blogikirjoitukseen kannattaa kuvan lisäksi kirjoittaa jotakin. Kerro, mitä ajatuksia kuvasta sinulla heräsi tai miten kuva liittyy siihen, mitä teet.
Kommentoi uutista tai ajankohtaista asiaa
Uutinen tai ajankohtainen asia, joka liittyy sinun osaamisalueeseesi on loistava blogikirjoituksen aihe. Voit kommentoida sitä, kertomalla siitä oman näkemyksesi tai omat kokemuksesi. Näin osoitat myös, että seuraat alallasi tapahtuvia asioita.
Kirjoita mielenkiintoisesta keskustelusta
Joskus käyt keskustelun, josta jälkikäteen toteat, että tämä olisi erittäin opettavainen lukijoilleni. Kirjoita keskustelusta blogiisi. Muuta tarvittaessa nimiä ja tapahtumia sen verran, että kirjoituksesta ei voi tunnistaa henkilöitä, mikäli se on tarpeen.
Haastattele jotakuta kiinnostavasta aiheesta
Haastattele asiakastasi tai yhteistyökumppaniasi kiinnostavastai aiheesta. Olen itse käyttänyt tätä muutaman kerran yhdessä blogissani, kun asiakkaalla on ollut jokin mielenkiintoinen toteutus, josta olen halunnut kertoa muille. Ihmiset kertovat mielellään omista hyvistä oivalluksistaan.
Anna yksityiskohtainen ohjeistus johonkin asiaan
Kirjoita selkeät ja konkreettiset ohjeet jonkin asian tekemiseen, joka on lukijoillesi hyödyllinen. Käytä mielellään myös kuvia, jos mahdollista.
Vastaa lukijoiden kysymyksiin
Asiakkaiden kysymykset ovat parhaita mahdollisia aiheita blogikirjoituksen aiheeksi. Jos yksi kokee tärkeäksi kysyä jotakin, on melko todennäköistä, että joku toinen pohtii samaa asiaa.
Kirjoita itseäsi askarruttaneista asioista
Mieti, minkälaiset asiat ovat mietityttäneet sinua aiemmin, joihin olet löytänyt ratkaisun, ja kirjoita niistä. Perustelu tähän on sama kuin edelliseenkin, eli jos olet itse pohtinut jotakin asiaa, on melko todennäköistä, että joku muukin kaipaa vastausta samaan asiaan.
Tutki alasi kirjojen sisällysluetteleoita ja poimi aihe sieltä
Mikäli itseltäsi ei löydy kirjoja, etkä jaksa lähteä kirjastoon, voit myös googlailla. Ainakin Amazon-kirjakaupan kirjaesittelyistä löydät sisällysluettelot. Sisällyksestä voit poimia vinkkejä omiin aiheisiisi, kunhan muistat muokata otsikot blogikirjoituksiin sopiviksi.
Varmasti muitakin inspiraatiota herättäviä keinoja löytyy, nämä olivat omat suosikkini. Mikä voisi toimia juuri sinulla?
—————————————————————————————————————-
Koitko tämän artikkelin hyödylliseksi?
Jos kyllä, niin jaathan sen eteenpän some-nappien avulla sopivaksi katsomissasi kanavissa.
—————————————————————————————————————-