Mikä on sinun intohimosi?

Minulla oli tilaisuus viikonloppuna päästä kuulemaan Tommi Pärmäkoskea, joka valmensi kolme vuotta F1-maailmanmestari Sebastian Vetteliä ja kiersi tämän mukana maailmalla. Nuoresta iästään huolimatta Tommilla tuntuu olevan melkoisesti elämänkokemusta ja upea asenne elämään.

Inspiroiduin kirjoittamaan Tommin puheenvuorosta poimituista (sitaatit alla) asioista muutaman sanan.

”Koskaan meillä ei ole täyttä varmuutta, onnistutaanko me jossakin.”

Jos emme edes yritä, emme ainakaan onnistu. Epävarmuudesta huolimatta, monet lähtevät tavoittelemaan unelmiaan tai tekemään asioita, joita intohimoisesti rakastavat. Välillä onnistutaan ja välillä tulee epäonnistumisia. Molemmat vievät meitä eteenpäin.

”Suurin kasvuvara on pään puolella”

Tärkeintä on usko siihen mitä haluat tehdä. Tiedot on opittavissa, taidot harjoiteltavissa, mutta mikäli et itsekään usko saavuttavasi unelmaasi, miten se voisi koskaan tapahtua.

”Mitä paremmin sun elämä on tasapainossa, sitä paremmin sä pärjäät.”

Koska pärjäämiseen liittyy niin vahvasti se mitä korvien välissä liikkuu, on meillä oltava henkisen puolen lisäksi fyysinen puoli kunnossa. Ravitsemus, liikunta, suhteet läheisiin ihmisiin, mielekäs työ tai muuten palkitseva itsensä toteuttaminen ovat tärkeitä asioita elämän tasapainon saavuttamisessa.

”Tärkeintä on se, miten käytät sinulla olevaa tietoa ja osaamista ja autat muita ihmisiä.”

Monet ajattelevat, että menestyjät ajattelevat vain itseään. Mutta useimmat menestyvät juuri siksi, että he ovat valmiita antamaan omaa osaamistaan muiden käyttöön. Kun autat muita onnistumaan, onnistut itsekin.

Kommentoi tai kysy artikkelista