Näin teet sähköpostimarkkinointia fiksusti

Minä uskon sähköpostimarkkinoinnin voimaan. Siitäkin huolimatta, että ihmiset saavat nykypäivänä Fiksua sähköpostimarkkinointiakyllästyttävän paljon sähköpostimarkkinointia. Se kuitenkin toimii siinä tapauksessa, että markkinointi on kiinnostavaa, asiakas saa siitä hyötyä esimerkiksi oppimalla uutta ja hän on itse ilmoittautunut halukkaaksi saada sitä.

Sähköpostimarkkinointia kannattaa siis tehdä fiksusti niille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan sinulta jotakin uutta. Miten sitten saat asiakkaasi liittymään postituslistallesi? Kun minä aloittelin yrittäjänä, lisäsin omalle postituslistalleni kaikki potentiaaliset asiakkaat, joihin olin yhteydessä puhelimessa, jotka tapasin henkilökohtaisesti, jotka kävivät messuosastollani ja pyysivät tarjousta. Toisin sanoen lisäsin sinne kaikki, joilla oli jonkinlainen kosketuspinta minuun tai yritykseeni. Lista kasvaa näinkin, mutta kovin hitaasti. Välttämättä he eivät myöskään kaikki ole silti oikeasti potentiaalisia ostajia.

Jossain vaiheessa lisäsin myös uutiskirjettä mainostavan bannerin nettisivuilleni. Mainostin siinä, että uutiskirjeessä on hyödyllistä ja ajankohtaista asiaa, eikä pelkkää mainontaa. Silloin tällöin joku tilaa uutiskirjeen banneria klikkaamalla, mutta tällä keinolla listani kasvaa enintään kymmenellä uudella tilaajalla vuodessa.

 

Paras tapa kerätä listalle osoitteita

Nykyisin houkuttelen asiakkaita liittymään postituslistalleni tarjoamalla heille jotakin hyödyllistä ilmaiseksi. Kutsun tätä ilmaiseksi houkuttimeksi. Minun houkuttimeni on opas, jonka asiakas saa itselleen lähettäessään minulle tilauslomakkeella sähköpostiosoitteensa.

Ehdottomasti tehokkain tapa on antaa jotakin ilmaiseksi. Se voi olla e-kirja tai opas, äänite, video, webinaari eli verkkoluento, työkirja tai jotain vastaavaa. Tärkeää on, että se on sinulle helppo tuottaa ja mahdollista toimittaa asiakkaalle kustannustehokkaasti ja nopeasti. Parhaimmillaan pystyt automatisoimaan lähetyksen asiakkaalle, jolloin se ei edes vie aikaasi.

 

Miten pidät tilaajat postituslistalla?

Kun olet saanut tilaajia postituslistallesi, on tärkeää pyrkiä heidät siellä myös pitämään. Itse peruutan hyvin herkästi tilaamani uutiskirjeen, jos koen etten saa siitä enää lisäarvoa tai että se ei tarjonnutkaan sellaista tietoa, jota odotin. Mieti siis, minkälaista sisältöä voit tarjota potentiaalisille asiakkaillesi. Pelkkä omien palveluiden mainostaminen ei jaksa kiinnostaa ketään.

Itse lähetän yritysasiakkaille uutiskirjettä, johon on palveluista ja ajankohtaisista asioista kertovien juttujen lisäksi koottu myös tuoreita artikkeleita aiheesta, johon palvelut liittyvät. Jokaisesta artikkelista on otettu uutiskirjeeseen otsikko, muutama ensimmäinen lause sekä linkki koko artikkeliin. Linkin alla mainitsen vielä artikkelin lähteen. Joskus lisään tekstiin myös omia tulkintoja tai yhteenvetoja artikkeleihin liittyen. Olen saanut uutiskirjeestä paljon positiivista palautetta.

Toinen tapa tarjota tilaajillesi hyödyllistä sisältöä on lähettää heille vinkkejä, tietoa ja työkaluja, jotka he kokevat hyödyllisiksi. Nämä voivat olla artikkelin tai videon muodossa. Tai halutessasi voit vaikka alkaa julkaista sähköistä asiakaslehteä, jossa varsinaisessa viestissä on otsikot ja ingressit ja joista pääsee linkkiä klikkaamalla koko artikkeliin.

 

Tee sähköpostimarkkinointia tyylillä

Sähköpostimarkkinointi ei tarkoita sitä, että kirjoitat tavallisen sähköpostin ja lähetät sen mahdollisimman monelle asiakkaalle. Nykyisin taitaa sitä paitsi olla jotain rajoituksia, kuinka monta osoitetta voit sähköpostin osoitekenttään lisätä.

Parhaimmillaan sähköpostimarkkinointi on tyylikästä ja siinä on grafiikkaa, kuvia ja tekstiä. Onneksi se on nykypäivänä myös helppoa. Netti on täynnä palveluntarjoajia, jotka mahdollistavat tyylikkäiden uutiskirjeiden lähettämisen helposti ja edullisesti, ellei jopa ilmaiseksi.

 

Muistuta itsestäsi asiakkaalle säännöllisesti

Markkinointi hyvin harvoin tuottaa hetkessä paljon myyntiä. Markkinoinnissa on pitkälti kyse siitä, että tarjoat asiakkaalle mahdollisuuden tutustua sinuun, luottaa sinuun sekä oppia pitämään sinusta. Kun nämä toteutuvat, on sinun paljon helpompi myydä asiakkaallesi, silloin kun hänellä on tarve palvelullesi.

Sähköpostimarkkinoinnissa säännöllisyys on valttia. Itse voit päättää, kuinka usein viestejä lähetät. Jos sisältösi on oikeasti hyödyllistä, niin asiakkaasi jopa odottaa sitä. Ihanteellisimmillaan hyvä sisältö tupsahtaa asiakkaan sähköpostilaatikkoon kerran viikossa. Se voi kuitenkin monelle yksinyrittäjälle tuntua kovin tiiviiltä tahdilta. Mieti siis, onko sinulle sopiva tahti joka toinen viikko vai kerran kuukaudessa. Asiaa kannattaa pohtia myös vastaanottajan näkökulmasta, kuinka usein hän haluaa saada viestejäsi. Mikäli hän kokee tulevansa häirityksi liian usein, alkaa sisään tulvia peruutusilmoituksia, kun he haluavat pois postituslistaltasi.

Jos koit tämän artikkelin hyödylliseksi, niin jaathan sitä eteenpäin alla olevien some-nappien avulla.

Kommentoi tai kysy artikkelista