Nettisivujen 7 tärkeintä elementtiä

Ilman nettisivuja yritystäsi ei ole olemassa. Nykypäivänä asiakkaat haluavat käydä tarkistamassa netistä, miltä yrityksesi näyttää, onko se uskottava, minkälaisia tuotteita tai palveluita tarjoat, ketkä ovat asiakkaitasi ja niin edelleen. Oletetaan, että nettisivuilta löytyy vastaus lukuisiin kysymyksiin. Harva meistä tulee kuitenkaan nettisivuja suunnitellessamme huomioineeksi, mihin kaikkeen netistä vastauksia haetaan.Nettisivut

Tämän artikkelin tarkoituksena ei ole mennä kovin syvällisesti nettisivujen tekemiseen, mutta tein tarkistuslistan, jonka avulla voit katsoa, mikä on omien nettisivujesi tilanne, ja puuttuuko sieltä kenties jotain olennaista.

Nettisivujen tarkistuslista

1. Palvelut selkeästi esiteltynä

Minkälaisia palveluita tarjoat, mitä palvelusi sisältävät, miten asiakas hyötyy ostaessasi palvelun sinulta ja mitä ominaisuuksia palvelusi sisältää. Mitä selkeämmät palvelukokonaisuudet pystyt esittämään, sen helpompi asiakkaan on ostaa.

2. Kiinnostusta herättävä tarjous

Olet saanut jonkun nettisivuillesi – onneksi olkoon, mutta miten voisit varmistaa, että hän tulee takaisin tai että saat hänestä joskus maksavan asiakkaan. Mitä sellaista voisit tarjota kävijälle, että hän antaa sinulle vaihdossa yhteystietonsa? Voisitko tarjota hänelle vinkkejä, ohjeita tai jotakin muuta ilmaiseksi, saadaksesi hänet tutustumaan yritykseesi ja palveluusi.

3. Tarina

Me ihmiset rakastamme tarinoita. Mieti, minkälaisia tarinoita voit kertoa itsestäsi, yrityksestäsi ja palveluistasi. Hyvä tarina myy, mutta hyvän tarinan keksiminen on usein myös vaikeaa.

4. Kuka sinä olet

Esittele itsesi ja kerro kuka olet, mikä on taustasi, miksi teet sitä mitä teet. Ehkä voisit myös kertoa filosofiasi tai mottosi tai jotakin muuta, joka tuntuu luontevalta.

5. Asiakaskokemuksia

Asiakkaan on helpompi ostaa, jos hän näkee, että joku muukin on ostanut ja ollut tyytyväinen. Se poistaa riskintunnetta. On tärkeää esitellä nettisivuillasi  asiakkaidesi kertomuksia siitä, miten he ovat palveluistasi hyötyneet. Mieluiten nimen kera. Jos saat mukaan kuvankin, niin ihan mahtavaa.

6. Kuvia

Ei nykypäivänä toivottavasti enää ole nettisivuja ilman kuvia. Kuvat tukevat tekstiä, luovat tunnelmaa ja rakentavat mielikuvia. Kuvat ihmisistä ovat tärkeitä. Jos sinulla on käytettävissä omia laadukkaita kuvia, mahtavaa. Useimmilla meistä se ei kuitenkaan ole mahdollista, joten niitä kannattaa hankkia kuvapankeista. Kuva sinusta itsestäsi (tai muusta yritystä edustavasta henkilöstä) on pakollinen, mitä laadukkaampi sen parempi.

7. Yhteystiedot

Nettisivujen tarkoitus on saada asiakas kiinnostumaan, ja kun kiinnostus on herätetty, pitäisi yhteydenoton olla mahdollisimman helppo tehdä. Huolehdi, että yhteystiedot ovat helposti löydettävissä. Mieluiten vaikkapa joka sivulla esillä. Joillekin ihmisille on helpointa ottaa yhteyttä lomakkeen kautta, joten yhteydenottolomake voi myös olla paikallaan.

Nettisivusi ovat niin sanottu kotipesä, josta asiakkaat saavat lisää tietoa ostopäätöksensä tueksi. Parhaimmillaan kaikki muut elementit markkinoinnissa tähtäävät siihen, että saat kävijöitä ohjattua kotisivuillesi. Huolehdi siis, että sivut ovat kunnossa.

Jos koit tämän artikkelin hyödylliseksi, niin jaathan sitä eteenpäin alla olevien some-nappien avulla.

Kommentoi tai kysy artikkelista